OM

AF

AMALIE SMITH
f. 1985

Forfatter og billedkunstner

IN ENGLISH

Jeg arbejder med tekst og billeder i form af udstillinger, video og lyd og har udgivet otte bøger, heraf senest Thread Ripper (2020). Jeg er optaget af, hvordan idé og materie hænger sammen, og den interesse har ført mig til emner som græsk svampedykkerdans, kødædende planter på Læsø, vævet tekstil som det digitales grundstof, og farven i antik skulpturkunst.

Jeg er uddannet Master of Fine Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 og Bachelor of Fine Arts fra samme sted i 2012. I 2014 afleverede jeg speciale ved Afdelingen for Teori og Formidling. I 2009 dimitterede jeg fra Forfatterskolen.

Mine værker har blandt andet været vist på Statens Museum for Kunst, Kunsthal Charlottenborg, ARoS, Museet for Samtidskunst, ARKEN og Lunds Konsthall. De har også været udstillet i Melbourne, London, Leeds, Reykjavik, Riga, Malmø og på Kunstmuseum Bonn i Tyskland. Tre af mine bøger er oversat til norsk og/eller svensk, kortere tekster oversat til engelsk, tysk, russisk, spansk og grønlandsk. Marble er på vej på engelsk på det nystartede forlag Lolli Editions

I februar 2018 blev min første udsmykningsopgave indviet på Ørestad Gymnasium.

I 2017 modtog jeg et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Litteratur, i 2016 Niels Wessel Bagges Kunstfonds hæderslegat, i 2015 Kronprinsparrets Stjernedryspris og Charlottenborglegatet, i 2012 Morten Nielsens mindelegat, i 2011 Munch-Christensens kulturlegat og Bukdahls Bet, foruden arbejdslegater fra Statens Kunstfond fra 2011-2016.

KONTAKT


TRYK HER FOR ARKIV INKLUSIV UDGIVELSESLISTE