OM

AF

RADIO SOLDUG: VI GRÆSSER PÅ DEN SAMME Ø
Audio 30 min.

Produceret til udstillingen Khôra,
kurateret af Nina Wöhlk for Læsø Kunsthal
8. juli – 27. august 2017.


Lydværket Vi græsser på den samme ø er lavet til et hedemoselandskab kaldet Holtemmen, som ligger på Læsøs nordkyst. Lydværket kan streames og anvendes som en guide, når man bevæger sig rundt i landskabet på egen hånd, eller det kan høres som en radiomontage andre steder. Hovedtelefoner anbefales.

Vi græsser på den samme ø kredser om den kødædende plante soldug, som vokser i Holtemmens næringsfattige jord, og det slørede blik man må tillægge sig, hvis man søger efter noget, man ikke ved, hvad er.

Lydværket tager udgangspunkt i den danske forfatter J.P. Jacobsen, som var på Holtemmen i sommeren 1870, men indeholder også optagelser fra mine egne vandringer på Holtemmen, noter om Charles Darwin og botanikeren Carl von Linnés forhold til kødædende planter, et interview med lektor i biologi Hans Henrik Bruun og optagelser fra et foredrag af professor i filosofi og idéhistorie Dorthe Jørgensen. Undervejs afspilles skitsemateriale fra musiker og sangskriver Bjarke Valentins proces med at skrive et sommerhit til den kødædende plante soldug.

Medvirkende:
Hans Henrik Bruun, lektor i biologi ved ved Københavns Universitet.
Dorthe Jørgensen, professor på afdelingen for filosofi og idéhistorie ved Aarhus Universitet. Dorthe Jørgensens foredrag blev oprindelig holdt på NTNU i Trondheim og er citeret med tilladelse.

Speak: Amalie Smith

Musik: Bjarke Valentin
Violinist: Thea Thorborg

Fotos fra udstillingsåbningen 7. juli: Malle Madsen